Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Κήπος σε πίσω αυλή ή νοικοκυρά - επαγγελματοοικολόγοι 1-0.

Σε παλαιότερη ανάρτηση σ' αυτό το Blog γράφτηκε ότι μπορούν να γίνουν πολλά χωρίς χρήματα στην πόλη μας. Το 2008, αν δεν κάνω λάθος βραβεύτηκαν ή προβλήθηκαν μερικές πολύ καλές αυλές.
Σε πολλές περιπτώσεις πολλοί συμπολίτες μας με μεράκι και κόπο ομορφαίνουν τις αυλές τους με θαυμάσιες φυτεύσεις και εξ αντανακλάσεως και την πόλη βελτιώνοντας το αστικό περιβάλλον.
Βέβαια οι συμπολίτες αυτοί ούτε προμετωπίδες με ταμπέλες "οικολόγων" φοράνε ούτε κάθε μέρα είναι στα διάφορα πολιτικά γραφεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ούτε είναι προνομιακοί συνομιλητές ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά και τις επιχειρήσεις.
Ο Δήμος Βόλου, μια και είναι υπέρ της "κοινωνίας πολιτών" (πιστεύω ότι εννοείται των ενεργών πολιτών) και μια και ενεργοί πολίτες δεν είναι μόνο αυτοί που εμφανίζονται προεκλογικά με την παρέα τους για να πάρουν θέσεις μάχης και εξουσίας όταν ανακατεύεται η τράπουλα, γιατί δεν συστήνει μια επιτροπή από ειδικούς για την βράβευση καλαίσθητων αύλειων ιδιωτικών χώρων ενεργών (στην πράξη) πολιτών. Αυτό και την πόλη θα ωφελήσει και θετικό ανταγωνισμό θα προκαλέσει.

Παρατίθενται φωτογραφίες (από ψηλά) από αυλή που με πολύ μεράκι η σπιτονοικοκυρά καθημερινά φροντίζει. Γεια σου κα Ρούλα.