Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Δημόσιο και αξιοπιστία Υπουργών.

Κατά επίσημη δήλωση του αρμοδίου Υπουργού "στο Δημόσιο εργάζονται σήμερα 640 χιλιάδες μόνιμοι υπάλληλοι εκ των οποίων, οι περίπου 190 χιλιάδες είναι εκπαιδευτικοί και οι περίπου 165 χιλιάδες είναι ένστολοι όλων των κατηγοριών και βαθμίδων". Δηλαδή 355 χιλιάδες είναι το σύνολο των εκπαιδευτικών και των στρατιωτικών.
Άρα μένουν 285 χιλιάδες υπάλληλοι στο κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί που αν αφαιρέσεις όσους εργάζονται στον τομέα της υγείας, τους ιερείς, τους διπλωματικούς είναι κάτω από 250 χιλιάδες.
Από αυτούς αν αφαιρέσεις το προσωπικό που εργάζεται στους Δήμους στους ανταποδοτικούς τομείς όπως η καθαριότητα, το πράσινο, τον ηλεκτροφωτισμό και την διαχείριση των απορριμμάτων και πληρώνονται απ' ευθείας από τους πολίτες μέσω των ανταποδοτικών τελών των Δήμων, μένουν λιγότεροι από 200 χιλιάδες στη διοίκηση του κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι και Περιφέρειες).
Να αποδώσουμε λοιπόν τα εύσημα στον υπουργού της κυβέρνησης  (καθηγητή Πανεπιστημίου) που στο πρόσφατο παρελθόν είπε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ένα εκατομμύριο μέσα από την περίφημη δήλωση "δεν μπορεί ένα εκατομμύριο Έλληνες να ταλαιπωρούν 10 εκατομμύρια Ελλήνων".
Συμπεράσματα:
  1. Η προπαγάνδα είναι διαχρονική αλλά μπροστά στα "οφέλη" της πλύσης εγκεφάλου για την υλοποίηση πολιτικών είναι και δελεαστική.
  2. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.
  3. Το πρόγραμμα για μείωση κατά 150 χιλιάδες υπαλλήλους στο δημόσιο τα επόμενα δύο χρόνια αφορά και τις κατηγορίες των εκπαιδευτικών και στρατιωτικών, αλλιώς τα νούμερα δεν βγαίνουν.
  4. Να ετοιμαζόμαστε για περισσότερη ιδιωτική παιδεία και υγεία. Όσο για την ασφάλεια και την άμυνα, τις επιπτώσεις τα ζούμε καθημερινά και δεν χρειάζονται σχόλια.