Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Νερό...

Διαβάζουμε:
Το πόσιμο νερό δεν θα ιδιωτικοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διαβεβαίωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εισακούγοντας μια πρωτοβουλία πολιτών (Right2Water) που συγκέντρωσε ευρεία υποστήριξη από μέρους των πολιτών.
Η ιδιωτικοποίηση του πόσιμου νερού "δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις (της ΕΕ), δεν υπήρξε ποτέ πραγματικότητα", επέμεινε σήμερα ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα εσωτερικής αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ.

Τι θα κάνει η Ελληνική κυβέρνηση; Θα πουλήσει την ΕΥΔΑΘ για την οποία διαβάζουμε:
-Εγκρίθηκε η έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
-Η ΕΥΑΘ κατέχει το αποκλειστικό δικαίωμα για την παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Το σύνολο των μετοχών της εταιρείας διαπραγματεύεται στην αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Τι θα κάνουν τα πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας παπαγαλάκια (ελεύθερης φωνής και έκφρασης!!!); Θα συνεχίσουν τον αγώνα υπέρ των αφεντικών τους;