Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Νέα είσοδος του Λιμανιού. Επείγον!!!

Στους μακροχρόνιους σχεδιασμού της πόλης του Βόλου, αλλά και του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, ήταν να μεταφερθεί η είσοδος τους εμπορικού λιμανιού από τον κόμβο της Μπουρμπουλήθρας.
Για τον σκοπό αυτό το 1997 όταν κατασκευάζονταν, επί Δημαρχίας Πιτσιώρη, το έργο της οδού Αθηνών από τα Αϊβαλιώτικα και με τις νέες γέφυρες του Ξηριά και του Κραυσίδωνα , προβλέψαμε στον κόμβο της Μπουρμπουλήθρας και είσοδο στο Λιμάνι.
Έπρεπε να γίνουν ο δρόμος και η γέφυρα στον Ξηριά (μέσα στο Λιμάνι) που σε συνδυασμό με την γέφυρα στον Κραυσίδωνα (μέσα στο Λιμάνι) να ενοποιούσε τους μεμονωμένους χώρους του Λιμανιού και να έδινε την δυνατότητα εισόδου της βαριάς κυκλοφορίας του Λιμανιού από την πλευρά της Μπουρμπουλήθρας.
Όπως φαίνεται τα έργα αυτά τελείωσαν ή απαιτούνται οι τελευταίες πινελιές ολοκλήρωσης.


Πρέπει το έργο να αποδοθεί άμεσα σε λειτουργία. 

Πιστεύω ότι ο Δήμαρχος Βόλου πρέπει να καλέσει τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου για να αποφασιστεί η άμεση απόδοση του έργου σε χρήση.

Η λειτουργία του έργου αυτού θα είναι η πρώτη άμεση και μετρήσιμη θετική ενέργεια στην βελτίωση των περιβαλλοντικών και κυκλοφοριακών συνθηκών της πόλης του Βόλου (οι διάλογοι επ’ αυτού ας συνεχίζονται), ιδίως στην περιοχή της δυτικής εισόδου της πόλης στην περιοχή των Παλαιών.