Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Πράξη Εφαρμογής Νέων Παγασών

Η επανασύνταξη της Πράξης Εφαρμογής της Πολεοδομικής Μελέτης των Ν.Παγασών βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, μεταξύ του Δήμου Βόλου και του αναδόχου μελετητή...
Με πρόσκλησή της η Δ/νση Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου καλεί τους εμπλεκόμενους ιδιοκτήτες της συνοικίας Ν.Παγασών που οι ιδιοκτησίες τους βρίσκονται σε οικοδομικά τετράγωνα, όπως αναλυτικά περιγράφονται στο κείμενο της πρόσκλησης (πληρωμένη δημοσίευση), να υποβάλλουν δηλώσεις ιδιοκτησίας στα γραφεία της Δ/νσης Πολεοδομίας  του Δήμου Βόλου (Δημητριάδος – Τοπάλη 3ος όροφος) εντός 30 ημερών από την δημοσίευση της πρόσκλησης.
Η δήλωση ιδιοκτησίας θα συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά :
1. Συμβόλαιο ιδιοκτησίας επικυρωμένο καθώς επίσης και συμβόλαιο του ιδιοκτήτη κατά την 10-3-1982 ( εφ όσον ανήκει σε άλλον ιδιοκτήτη ).
2. Αντίγραφο μερίδας ιδιοκτήτη του ακινήτου στις 10-3-1982 από το Υποθηκοφυλακείο.
3. Βεβαίωση κυριότητας του ακινήτου (βεβαίωση μεταβολών) από το Υποθηκοφυλακείο.
4. Βεβαίωση    μεταγραφής από το Υποθηκοφυλακείο.
5. Βεβαίωση  μη  διεκδίκησης από το Υποθηκοφυλακείο
6. Βεβαίωση  μη  υποθήκευσης  από το Υποθηκοφυλακείο.
7.  Απόσπασμα από την Πολεοδομική Μελέτη που θα έχει σημειωθεί η θέση της ιδιοκτησίας και τοπογραφικό διάγραμμα αν υπάρχει.
Με την ολοκλήρωση της Πράξης Εφαρμογής θα μπει τέλος σε μια εκκρεμότητα που ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια, καθώς μετά την κύρωση της Πράξης Εφαρμογής της Πολεοδομικής Μελέτης των Νέων Παγασών, το Συμβούλιο Επικρατείας ακύρωσε μέρος του Σχεδίου Πόλης των Ν.Παγασών σε περιοχές (θύλακες) που κρίθηκαν ότι είναι γη υψηλής παραγωγικότητας.
Έπειτα από τα παραπάνω καλούνται οι εμπλεκόμενοι, με την επανασύνταξη της Πράξης Εφαρμογής, κάτοικοι να προσέλθουν στην Δ/νση Πολεοδομίας με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πράγμα που θα βοηθήσει την ομαλή εξέλιξη και ολοκλήρωση της μελέτης και θα αποτρέψει δημιουργία προβλημάτων που θα τους ταλαιπωρήσει στο μέλλον.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
Χωροταξικού Σχεδιασμού
& Πολεοδομίας


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΝΗΛΟΠΟΥΛΟΣ