Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Στις 21/3/2011 και 24/3/2011 είχα επισημάνει ότι υφίσταται το πρόβλημα με το κατέβασμα (download) των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου από την διεύθυνση http://apofaseisds.volos-city.gr/ .
Τα σχόλια ήταν:
http://danilopoulos.blogspot.com/2011/03/blog-post_21.html και
http://danilopoulos.blogspot.com/2011/03/blog-post_1361.html 
Παρόλο αυτά ένα πρόβλημα που έπρεπε να διορθωθεί γρήγορα, εξακολουθεί να υφίσταται. Σε σημερινή επικοινωνία με το Τμήμα Πληροφορικής υποσχέθηκαν ότι θα ξαναπιέσουν την συμβασιούχο εταιρεία να πράξει τα πρέποντα.
Με την ευκαιρία ξανατονίζουμε ότι η υπηρεσία αυτή, να βρίσκεις δηλαδή τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω διαδικτύου, εξυπηρετεί πολύ κόσμο και τον Δήμο στην εσωτερική του λειτουργία. Σημειώνουμε ότι η λειτουργία αυτή δεν πρέπει να συσχετίζεται με το πρόγραμμα "Διαύγεια". 
Είχαμε διαβάσει ότι η τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, απολύτως ειδικού με τα θέματα της πληροφορικής, θα βελτίωνε τα πράγματα και θα επίλυε γρήγορα τέτοιου είδους προβλήματα. Ο δε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου γνωρίζω ότι αντιλαμβάνεται τα ζητήματα πληροφορικής και την μεγάλη σημασία της εύκολης διάδοσης της πληροφορίας, ιδίως στα θέματα που αφορούν χιλιάδες πολίτες όπως είναι αυτά των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μετά από 40 και πλέον ημέρες πιστεύω ότι ήγγικεν η ώρα να διορθωθεί και το πρόβλημα αυτό (το αν θα διορθωθεί, μετά από σειρά τηλεφωνημάτων που έκανα σήμερα με παράγοντες του Δήμου, θα είναι επιτυχία).