Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Διάλογος για το Σταθμευτικό (Κυκλοφοριακό) πρόβλημα του Βόλου. Κείμενο 6ο.

Διαβάζουμε ότι συνεδρίασε η Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου και συζήτησε για τις προτάσεις για την επίλυση του Σταθμευτικού (ορισμένοι ακόμη και σήμερα το λένε Κυκλοφοριακό) προβλήματος της πόλης του Βόλου.
Η επικέντρωση στο θέμα του δακτυλίου και οι αναμενόμενες για μένα θέσεις που εκφράστηκαν από φορείς, εκτός βεβαίως των ταξιτζήδων, θέμα που σχολιάστηκε στο blog αυτό πριν από λίγες μέρες (http://danilopoulos.blogspot.com/2011/03/blog-post_19.html#more), άρχισαν να διαμορφώνουν κλίμα προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Άρχισαν να εμφανίζονται και άρθρα με σοβαρή επί του θέματος ανάλυση, ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τα κοινά της πόλης και για την λήψη ορθών αποφάσεων, με τεκμηρίωση και αποστασιοποίηση από τα επί μέρους συμφέροντα του κάθε κλάδου.
Σε κάθε περίπτωση το ότι άρχισε η επίθεση της λέξης "Σταθμευτικό" έναντι της λέξης "Κυκλοφοριακό" (θέμα που τονίζεται ιδιαίτερα από μένα διαχρονικά σε κάθε κείμενο που ανεβαίνει  στο διαδίκτυο) εντάσσεται στα θετικά της καταγραφής των προβλημάτων με την χρήση των καταλληλότερων λέξεων.