Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΣΜΕΔΕ και οργάνωση.

Για όσους δεν γνωρίζουν το ΤΣΜΕΔΕ είναι το Ταμείο Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων.
Είναι από τα ασφαλιστικά ταμεία που δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και έχουν αποθεματικά πάνω από 4 δισεκατομμύρια € συν ακίνητη περιουσία και τίτλους.
Παρόλα αυτά σε επίπεδο οργάνωσης και εξυπηρέτησης των μελών του έχει τόση σχέση όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο.
Παραδείγματα:
Κανένας στα κεντρικά γραφεία δεν απαντάει στα τηλέφωνα. Για οποιαδήποτε ερώτηση ο ενδιαφερόμενος, μηχανικός συνήθως, πρέπει να ταξιδέψει στην Αθήνα (σκέψου να είσαι από τον Έβρο ή την Μυτιλήνη)  για να πάρει τις όποιες ελλιπείς απαντήσεις.
Ο ιστότοπος του ΤΣΜΕΔΕ έχει να ενημερωθεί πολύ καιρό με αποτέλεσμα να είναι τελείως ανεπίκαιρος, ιδίως στα συνταξιοδοτικά θέματα. Θα έλεγα δε και επικίνδυνος γιατί αν κάποιος βασιστεί στις πληροφορίες που παρέχει μπορεί να πάρει λάθος αποφάσεις που αφορούν σοβαρότατα θέματα, όπως το συνταξιοδοτικό.
Απορούμε γιατί τα παραπάνω και άλλα πολλά δεν διορθώνονται (τα χρήματα δεν λείπουν) από την Διοίκηση του ταμείου.
Απορούμε επίσης γιατί το ΤΕΕ, που συμμετέχει στη Διοίκηση του ταμείου και επηρεάζει τις αποφάσεις, δεν ενεργεί ώστε να εκλείψει η ταλαιπωρία των Μηχανικών. Απλώς χρειάζεται η ενασχόληση της Διοίκησης σε μια σειρά απλών θεμάτων η επίλυση των οποίων θα εξυπηρετήσει τα μέγιστα τα μέλη του.
Προτείνω στον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας να συζητήσουν το θέμα και να καλέσουν όποιον ενδιαφέρεται να εκθέσει τις απόψεις του στη σχετική συνεδρίαση.