Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Άρθρο των: Άννας Διαμαντοπούλου, Ανδρέα Λοβέρδου , Γιάννη Ραγκούση”

 Διαβάσαμε με ιδιαίτερη προσοχή το «περισπούδαστο άρθρο» των τριών ανωτέρω Υπουργών στη διεύθυνση: http://andreasloverdos.wordpress.com/2011/10/16/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B1-%CE%BB%CE%BF%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%B4%CE%BF%CF%85/

Καλά δεν ντρέπονται!!!
Η αγωνία τους να περάσουν την στρατηγική των «πραγματικών κυβερνητών» της Ελλάδας, δεν κρύβεται σε κανένα σημείο του κειμένου.

Αν δε είναι και αγωνία στο να πλασαριστούν την επόμενη μέρα, με γραπτά διαπιστευτήρια που θα βοηθήσουν τους πραγματικούς κριτές και αξιολογητές της επόμενης κίνησης για την «σωτηρία της χώρας», φαίνεται ότι πετυχαίνεται ο στόχος τους που είναι: είμαστε εδώ, προτιμήστε μας.

Στο άρθρο ξέχασαν απλά μας πουν:
  • Ποιος κυβερνούσε τόσα χρόνια.
  • Σε ποιες Κυβερνήσεις συμμετείχαν οι ίδιοι όταν παίρνονταν «στραβές φιλολαϊκές αποφάσεις» που χαντάκωσαν την Ελλάδα.
  • Γιατί δεν είχαν παραιτηθεί τότε. Αν δεν είχαν την ικανότητα να αναλύσουν την κατάσταση τότε, γιατί δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους παραιτούμενοι τώρα που γνωρίζουν.
  • Γιατί αφού είναι σήμερα ΓΝΩΣΤΕΣ δεν υπογράφουν κείμενο που να αποτυπώνει το πραγματικό στρατηγικό σχέδιο των δανειοτοκογλύφων από τους οποίους καταδέχονται να παίρνουν «κατευθύνσεις και εντολές καθημερινά».
  • Γιατί μόλις έγινε αντιληπτή (δεχόμενοι ότι τότε δεν γνώριζαν), αμέσως μετά τις εκλογές του 2009, η οικονομική κατάσταση της χώρας, δεν παραιτήθηκαν μια και είχαν εκλεγεί με τελείως διαφορετικό πρόγραμμα από αυτό που έκτοτε εφάρμοσε η κυβέρνηση και οι ίδιοι προσωπικά στα Υπουργεία τους. Λέγεται αυτό ασύστολη παραπλάνηση του Ελληνικού λαού;
  • Ποιοι ψήφιζαν Νόμους, οι πολίτες ή οι Βουλευτές και οι Υπουργοί. Αν ψήφιζαν τους Νόμους μόνο και κάτω από την πίεση μειοψηφιών, γιατί δεν έφευγαν την ίδια μέρα διατηρώντας τουλάχιστον την αξιοπρέπειά τους.

Τέλος με την ευκαιρία της συνέντευξης του Νόαμ Τσόμκι στο σημερινό «Βήμα της Κυριακής» τους προτρέπω να το διαβάσουν. Παρατίθεται απόσπασμα που τους αφορά άμεσα:

Ερώτηση δημοσιογράφου: γιαυτό η Goldman Sachs, ας πούμε, αν και είναι η βασική υπεύθυνη της κρίσης, βγάζει ακόμη τεράστια κέρδη;

Απάντηση Νόαμ Τσόμκι: Ακριβώς. Αν και είναι βασικοί υπεύθυνοι και από τους αρχιτέκτονες της κρίσης, τα πάνε μια χαρά, με τεράστιους μισθούς και μπόνους. Αυτό συμβαίνει επειδή απλώς ανήκουν στο σύστημα που προανέφερα. Η Goldman Sachs τώρα είναι πλουσιότερη από ποτέ. Αλλά ο κόσμος δεν εστιάζεται σε γεγονότα όπως αυτό, διότι η προπαγάνδα αναζητεί και βρίσκει άλλους «υπεύθυνους» να κατηγορήσει.
Κατά την διάρκεια της κρίσης, όμως, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη είναι να στοχοποιείς διάφορες κοινωνικές ομάδες!!!!!!!

Τι μας λέει ο Τσόμσκι: η καρδιά της προπαγάνδας των δανειοτοκογλύφων και του "συστήματός των" , για να περάσουν την στρατηγική τους, είναι αυτό ακριβώς. Μισείστε και μισηθείτε μεταξύ σας, εμείς απλώς σας "σώζουμε"!!!