Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Μηχανικοί - ΤΣΜΕΔΕ - ΙΚΑ

Σε παλαιότερο σχόλιο http://danilopoulos.blogspot.com/2011/09/blog-post_11.html  είχε τονιστεί το πρόβλημα που υπάρχει στην λειτουργία του ΤΣΜΕΔΕ (Ταμείο Συντάξεως Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων) και ιδιαίτερα στην ενημέρωση των μελών του τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου.

Το θέμα συζητήθηκε στο ΤΕΕ Μαγνησίας και μετά από ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής στάλθηκαν προτάσεις βελτίωσης της όλης κατάστασης τόσο στη Διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ όσο και στο κεντρικό ΤΕΕ.

Βεβαίως και δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση ακόμη.

Εδώ να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στη Διοίκηση του ΙΚΑ για το θαυμάσιο Website www.ika.gr όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει όλες τις πληροφορίες που τον αφορούν για εργασιακά και συνταξιοδοτικά του θέματα.

Αυτά να τα βλέπουν οι Μηχανικοί και να παραδειγματίζονται. Γιατί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΣΜΕΔΕ  εκπροσωπείται δυνατά το ΤΕΕ και αν δεν κάνω λάθος πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ είναι Μηχανικός.

Τέλος, επειδή στην προαναφερθείσα συνεδρίαση του ΤΕΕ Μαγνησίας ακούστηκαν γενικεύσεις του τύπου "τι να κάνουμε παντού τα ίδια συμβαίνουν", προτείνω αυτούς που τα είπαν να αφιερώσουν λίγο χρόνο και να "σερφάρουν" στον ιστότοπο του ΙΚΑ, μήπως και αλλάξουν γνώμη και προτείνουν επί τέλους, στις διοικήσεις που συμμετέχουν, καλύτερη και ποιο μοντέρνα λειτουργία.

Θεωρώ για μια ακόμη φορά τελείως απαράδεκτο οι Μηχανικοί, που είναι στην πρωτοπορία της τεχνολογίας, να καταδέχονται να υπάρχει τέτοια οργάνωση σε ένα Ταμείο (ΤΣΜΕΔΕ) το οποίο ελέγχουν σχεδόν απόλυτα.