Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Βόλου.

Τι έγινε;
Μάθαμε ότι ακυρώθηκε εν μέρει η 477/25-7-2011 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου που αφορούσε τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Βόλου, μετά από προσφυγή της ΕΕΤΕΜ (Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών).
Η ακύρωση αυτή έγινε με την 180180/110572/25-10-2011 απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.
Η ακύρωση αφορούσε την μη εφαρμογή της κείμενης Νομοθεσίας σχετικής με την εξέλιξη των Πτυχ. Μηχανικών σε διευθυντικές θέσεις σε ορισμένες Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου.
Τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι:
  • Γιατί δεν εφάρμοσαν την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ οι εισηγητές του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας. Γνωρίζω ότι είχε ενημερωθεί αναλυτικά και η πολιτική ηγεσία του Δήμου από την ΕΕΤΕΜ!!!
  • Πότε θα διορθωθεί, θα εγκριθεί, θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ ο νέος ΟΕΥ; Αυτό όπως καταλαβαίνουμε πηγαίνει πίσω την συνολική οργάνωση του Δήμου. Ήδη πέρασε ο πρώτος χρόνος της πρώτης Καλλικρατικής περιόδου. Αν δε η ανάγκη ξαναψήφισης του ΟΕΥ συνδυαστεί με τις νέες κατευθύνσεις που δίνει το προσφάτως ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο (Ν 4024/2011) για την κατάργηση οργανικών θέσεων σε φορείς του Δημοσίου, ίσως περιπλέκονται τα πράγματα σε σχέση με την δημοσίευση του ΟΕΥ και κατά συνέπεια της νέας οργανωτικής δομής του Δήμου.
Σημείωση: Αν μια απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου κάνει τρεις μήνες να εξεταστεί για την νομιμότητά της, πώς να λειτουργήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση; Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για καλύτερη λειτουργία του κράτους κρατούνται προς επιβεβαίωση.