Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Πλατεία Πανεπιστημίου. 5.

Γενικά.
Απορώ γιατί σε τόσο σπουδαία και σοβαρά θέματα, όπως αυτό της Πλατείας Πανεπιστημίου, το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων δεν ερευνεί και δεν ψάχνει, έστω και αν υπάρχει ο κίνδυνος της αποτυχίας και το απομεινάρι της κούρασης.
Σε παλαιότερες αναρτήσεις http://danilopoulos.blogspot.com/2011/04/blog-post_4736.html και http://danilopoulos.blogspot.com/2011/03/blog-post.html#more είχα δείξει με φωτογραφίες πως έχουν πετύχει αλλού και ωραίες πλατείες να έχουν και να επιλύουν σταθμευτικά προβλήματα.
Από τις αναρτήσεις αυτές προκύπτει σαφέστατα ότι:
  • Είμαι υπέρ της δημιουργίας χώρου στάθμευσης κάτω από τον χώρο της πλατείας και την κατασκευή μιας αρχιτεκτονικά όμορφης πλατείας που θα δίνει το στίγμα της στην περιοχή του κέντρου.
  • Πρέπει να γίνει η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του πολύτιμου αυτού χώρου για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της πόλης (ελεύθερων χώρων και σταθμευτικού).
  • Το εύκολο επιχείρημα της μη πληρότητας στεγασμένων χώρων στάθμευσης δεν συνδυάζεται με την καταπολέμηση της παράνομης στάθμευσης και της διαχρονικής προς τούτο πολιτικής αδυναμίας.
  • Δεν προβλέπεται στο εγγύς μέλλον ούτε η κατάργηση του αυτοκινήτου ούτε η ύπαρξη των τεραστίων πιστώσεων για ριζική αναδιάρθρωση των μέσων μαζικής μεταφοράς.
  • Οι αποσπασματικές λύσεις δημιουργούν τετελεσμένα γεγονότα που δεν διορθώνονται ούτε σε μεγάλο βάθος χρόνου.