Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Έργα Πληροφορικής 1ο.

Σε αρκετούς Δήμους της χώρας είχαν εγκριθεί έργα πληροφορικής μεταξύ των οποίων και έργα κατασκευής δικτύων οπτικών ινών για την διασύνδεση δημοσίων κτιρίων. Για τον Δήμο Βόλου, προ Καλλικράτη, έγινε έργο με τίτλο "Ανάπτυξη Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών" προϋπολογισμού 1.480.000€. Το έργο αυτό, με τις επεκτάσεις του, που έγινε με την συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρέπει να έχει τελειώσει.
Στόχος του ήταν η σύνδεση δημοσίων κτιρίων (κτίρια Δήμου, Νομαρχίας, Σχολείων, Πανεπιστήμιο κλπ) για την καλύτερη διακίνηση των πληροφοριών με στόχο πάντα την εξυπηρέτηση των πολιτών και την διευκόλυνση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Επί του πρακτέου τώρα. Όλο αυτό το μεγάλο έργο τι πρακτικό αποτέλεσμα επέφερε και κατά πόσο λειτουργεί; Τίθεται το ερώτημα αυτό γιατί έχουμε δει πολυδάπανα και πολυδιαφημισμένα έργα πληροφορικής μόλις τελειώνουν να εγκαταλείπονται.
Πρόταση: Ο Δήμος Βόλου να δει κατά πόσο λειτουργεί το έργο και τα αποτελέσματά του και να ενημερώσει τους πολίτες του Βόλου για την προστιθέμενη αξία που επέφερε στην λειτουργία της πόλης (ο θόρυβος από τα καπάκια των φρεατίων του δικτύου από την διεύλεση των αυτοκινήτων, απασχολεί κατά καιρούς την τοπική ειδησιογραφία και δεν αποτελεί αντικείμενο του παρόντος σχολίου).