Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Εκτός σχεδίου Δόμηση. Εξελίξεις ;

Κάτι πολύ σοβαρό κυοφορείται για την εκτός σχεδίου δόμηση. Το τελευταίο διάστημα ζητούνται κατά την μεταβίβαση αργοτοτεμαχίων βεβαιώσεις για γη υψηλής παραγωγικότητας ή μη.
Σχετικά νομοθετήματα ο Νόμος 2637/1998, η ΚΥΑ  168040/3-9-2010 όπως αυτά ενεργοποίησαν σε ορισμένες περιοχές της χώρας από τους Συμβολαιογράφους.
Ήδη γίνονται εσωτερικές συζητήσεις σε εμπλεκόμενες Υπηρεσίες (Πολεοδομίες) για το αν θα εκδίδονται οικοδομικές άδειες σε περιοχές που έχουν βεβαίωση γης υψηλής παραγωγικότητας (δηλαδή στο σύνολο σχεδόν του εξωαστικού χώρου).
Το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και άρχισε να επηρεάζει τις τιμές κατά τις αγοραπωλησίες.
Επίσης δεν είναι δυνατόν να γίνονται μεγάλες συζητήσεις στα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια για τις χρήσεις γης (τουρισμός, κατοικία) και την απαιτούμενη έκταση στις εκτός σχεδίου περιοχές (4 ή 8 στρέμματα), να ισχύουν τα παραπάνω και οι συζητήσεις να γίνονται εκ του μη όντος.
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το θέμα πρέπει άμεσα να απαντηθεί. Το σχόλιο αυτό στέλνεται με email στους δημοσιογράφους που αν εκτιμήσουν ότι το θέμα είμαι σοβαρό για την ενημέρωση των πολιτών, να το αναδείξουν.
Επίσης στέλνεται στο φίλο Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου, μια που ο Βόλος καλώς ή κακώς έχει την συνολική ευθύνη των Πολεοδομικών θεμάτων των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, και αναμένουμε άμεσες απαντήσεις, μετά από συντονιστικές συσκέψεις που πρέπει να γίνουν για το θέμα αυτό.