Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Έργα Πληροφορικής 2ο.

Εκτός από τα πολυδάπανα έργα πληροφορικής, υπάρχουν και αυτά που γίνονται χωρίς κόστος από το μεράκι μερικών ανθρώπων να εξυπηρετήσουν τους πολίτες όσο το δυνατό καλύτερα. Αποφάσισα, σαν Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας το 2009, να γίνει ένας ιστότοπος (website) αποκλειστικά για την Δ/νση Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου με στόχο την παροχή πληροφοριών μέσω διαδικτύου σε όσους συναλλάσσονται με αυτήν (πολίτες, δικηγόρους, μηχανικούς κλπ).
Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε με την βοήθεια συγκεκριμένων συνεργατών που έχουν ονοματεπώνυμο. Κυρίως με τον Μηνά Πολυχρονίδη με την στήριξη (διοικητική και ηθική) του Γιάννη Πολυμενίδη και του Σπύρου Τσιραντωνάκη. Στην αρχή η προσπάθεια ήταν επίπονη και συνεχώς κινδύνευε να εγκαταλειφθεί, αλλά με την καθημερινή συνεργασία Αντιδημάρχου (λόγω της κατοχής των ειδικών γνώσεων που απαιτούνται) και στελεχών της Πολεοδομίας προχώρησε.
Τελικά παρουσιάστηκε σε ειδική συνέντευξη τύπου και άρχισε να λειτουργεί. Από την έναρξη λειτουργίας του ιστοτόπου αυτού γνωρίζω καλά ότι εξυπηρέτησε πολύ κόσμο.
Διαβάζουμε σήμερα περί αναβάθμισης του ιστοτόπου και των λειτουργιών που παρέχει. Τέτοιες υπενθυμίσεις πρέπει να γίνονται και για την ενημέρωση των πολιτών και για την έμμεση ηθική επιβράβευση όσων ασχολήθηκαν για το θέμα αυτό, δημιουργώντας ένα σημείο άμεσης πληροφόρησης κυρίως των μηχανικών. Πρέπει να σχολιάσουμε όμως ότι δεν πρόκειται περί αναβάθμισης του ιστοτόπου, όπως γράφτηκε, αλλά περί συντήρησης και επέκτασής του, όπως είναι το ιδανικό να γίνεται στα έργα πληροφορικής.