Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Στην πόλη του Τίποτα (2ο)!

Γίνονται κινητοποιήσεις εργαζομένων για τις απολύσεις, το κλείσιμο ή τον περιορισμό παραγωγής των εργοστασίων, τις νέες εργασιακές (αντεργατικές) συμβάσεις με τους μειωμένους μισθούς, το ασφαλιστικό και την μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον της εργασίας και των εργαζομένων.
Στις συγκεντρώσεις το τραγούδι «πάγωσε η τσιμινιέρα..» ακούγεται συνεχώς. Όλοι όμως ξέρουμε ότι η τσιμινιέρα πάγωσε από καιρό πριν και ξέρουμε και τους λόγους.
Στην πόλη του τίποτε ξέρουμε επίσης ότι κάποιες μειοψηφίες, με παράξενη δύναμη δημοσιότητας, φρενάρουν στροφή της οικονομίας σε τομείς που μπορούν να σταθούν στην περιοχή μας όπως αυτός του Τουρισμού.
Προτάσεις που υλοποιούμενες θα δημιουργούσαν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, δεν μπορούν να προχωρήσουν, όταν έχουν όλες τις απαιτούμενες μελέτες και το σύνολο σχεδόν της νεολαίας είναι άνεργο.
Η στήριξη της προσπάθειας επενδυτικών πρωτοβουλιών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ούτε πιστώσεις απαιτεί και δημιουργεί θετικές προοπτικές για την περιοχή μας.
Καλή είναι η υποδοχή τουριστών στο λιμάνι, αλλά ποιο καλές θα ήταν οι ενέργειες συντονισμού για την υλοποίηση επενδύσεων, αν και αυτό μπορεί να φέρει συγκρούσεις με φίλιες «υπεράνω όλων» μειοψηφίες.
Και όλα αυτά ανοικτά και δημόσια προς αποφυγήν κάθε παρεξήγησης. Οι «μυστικές ενημερωτικές συναντήσεις» ας αφεθούν για άλλους που έχουν εθιστεί σ’ αυτές.
Η ΑΝΕΡΓΙΑ είναι ένα από τα μείζονα προβλήματα και απαιτεί κινήσεις διαρκείας για επενδύσεις που μπορούν να σταθούν και υπάρχει και ενδιαφέρον. Και πάντα έχοντας στο νου ότι η τσιμινιέρα πάγωσε ή μετακόμισε.