Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Τα μεγάλα προβλήματα.

Όταν είσαι μέσα σε κέντρα λήψης αποφάσεων, όταν έχεις εξουσία μικρή ή μεγάλη, βλέπεις τα πράγματα από μια οπτική γωνία τελείως διαφορετική από αυτή όσων είναι εκτός εξουσίας και αντιμετωπίζουν την ζωή και τα προβλήματά της με προτεραιότητα το βιοποριστικό στοιχείο.
Τίθεται το ερώτημα: ποιά είναι τα μεγαλύτερα και προταρχικά προβλήματα των πολιτών και της κοινωνίας, από τα πάμπολλα που αντιμετωπίζει;
Η ΑΝΕΡΓΙΑ, η ΑΣΦΑΛΕΙΑ και το ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ .
Και τα τρία είναι τόσο αλληλένδετα που σκέφτεσαι ότι δεν χρειάζεται αποδεικτική επιχειρηματολογία.
Η Ανεργία πλήττει την Ελληνική κοινωνία σε τέτοιο βαθμό που οι αριθμοί αποδεικνύεται ότι δεν έχουν αξία. Τι θα πει ανεργία 14% όταν σε κάθε οικογένεια το πρόβλημα είναι τεράστιο; Όταν η νεολαία στο σύνολό της είναι άνεργη, παρόλα τα προσόντα τυπικά και ουσιαστικά που διαθέτει.
Η έλλειψη Ασφάλειας μας έχει κάνει φυλακισμένους μέσα στα σπίτια μας και βέβαια είναι άμεσα σχετιζόμενη με το Μεταναστευτικό όπως έχει εξελιχθεί στην Ελλάδα στην περίοδο κρίσης που περνάμε.
Όλοι περιμένουν από τις αρχές λύσεις. Από ΟΛΕΣ τις αρχές στο ποσοστό που μπορεί και πρέπει η κάθε μια ξεχωριστά και σε συνεργασία όλες μαζί, να ασχοληθεί και να βοηθήσει και όχι να δηλώνουν οι περισότεροι αναρμόδιοι όταν τα προβλήματα αυτά έχουν χαρακτηριστικά συνολικότητας.
Έπεται συνέχεια...