Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Αυθαίρετα 2ο.

Από το δελτίου τύπου για τις ενστάσεις παλαιότερων υποθέσεων αυθαιρέτων διαβάζουμε ή βγαίνει το συμπέρασμα οτι με πρωτοβουλία του σημερινού Αντιδημάρχου έγινε καταγραφή εκκρεμοτήτων ενστάσεων αυθαιρέτων και υπενθύμηση της σχετικής περί αυτών νομοθεσίας.
Ας θέσουμε τα πράγματα στη σειρά (σε σχέση με την αναφερόμενη καταγραφή), σεβόμενοι και το προηγούμενο σχόλιο μας (http://danilopoulos.blogspot.com/2011/03/1_25.html)...
Τον Σεπτέμβριο του 2010 το γραφείο αυθαιρέτων, που πάντα είχε έλλειψη προσωπικού και ισχυρό φόρτο εργασίας, του Τμήματος Πολεοδομίας της Δ/νσης Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου, ενισχύθηκε με μια υπάλληλο που επέστρεψε από μακροχρόνια άδεια και πριν (την άδεια) εργάζονταν σε άλλη υπηρεσία του Δήμου. Παρότι υπήρχαν πιεστικότερες ανάγκες προσωπικού σε αλλά τμήματα και γραφεία της Πολεοδομίας η συγκεκριμένη υπάλληλος τοποθετήθηκε εκεί, λόγω και της επικείμενης συνταξιοδότησης βασικών στελεχών του τμήματος.
Κατεύθυνση και προτεραιότητα που δόθηκε ήταν να κοιταχτούν όλοι οι φάκελλοι των αυθαιρέτων και να καταγραφούν οι όποιες εκκρεμότητες υπήρχαν σε ενστάσεις και πρόστιμα. Η εργασία αυτή ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2010 και ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Γιατί δεν ήταν δυνατόν να κοιταχτούν χιλιάδες υποθέσεις και να καταγραφούν οι όποιες εκκρεμότητες μέσα σε δύο μήνες, όταν μάλιστα στους δύο αυτούς μήνες υπήρχε νέα δημοτική αρχή που έπρεπε να δει που πατά και που βρίσκεται σε συνδιασμό με τις μεγάλες διοικητικές αλλαγές του "Καλλικράτη".
Βέβαια στην υπόθεση αυτή βοήθησαν όλοι οι υπάλληλοι με πρώτον τον Δ/ντη της Πολεοδομίας να "κλέβει" χρόνο για τους υπαλλήλους από την ενασχόληση τους με άλλες υποθέσεις και να δίνει προτεραιότητα στο θέμα. Δεν μπορώ δε να μην τονίσω την εξαιρετική συμβολή υπαλλήλου που ενώ ήταν προϊσταμένη σε άλλο τμήμα, ασκούσε παράλληλα καθήκοντα στο γραφείο αυθαιρέτων, και θα έφευγε με σύνταξη, μέχρι την τελευταία μέρα συμετείχε ενεργά για την ολοκλήρωση της υπόθεσης αυτής.
Για την υπόθεση αυτή, όπως και για πολλές άλλες γενικές και ειδικές, ενημερώθηκε ο νέος Αντιδήμαρχος τον Δεκέμβριο του 2010 από μένα κατα την διάρκεια της ενημερωτικής του συνάντησής μας. Το αν δεν το θυμάται ίσως οφείλεται ότι μιλούσα συνεχώς επί μιάμιση ώρα για τις υποθέσεις της Πολεοδομίας και από οτι παρατήρησα έφυγε από το γραφείο, ελαφρώς ζαλισμένος. Το αν γράφονται τέτοια δελτία τύπου ίσως οφείλεται (που δεν θέλω να το πιστέψω) στο http://danilopoulos.blogspot.com/2011/03/3.html .
Για την ταμπακέρα σε επόμενο σχόλιο.