Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Νέο Super Market: Συνέχεια 3η.

Διαβάσαμε σήμερα ανακοίνωση της Δ/νσης Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου οτι, μετά την απάντηση της Δ/νσης Πολεοδομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα προχωρήση στην έκδοση της εν λόγω αδείας του νέου Super Market στην περιοχή του Καραγάτς στο Βόλο.

Σχόλιο 1ο: Μέχρι τώρα για τέτοιου είδους θέματα, στοχοποιούνταν η πολιτική ηγεσία του Δήμου Βόλου και ιδιαίτερα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος. Ιδιαίτερα στην περίοδο 2009 - 2010 που είμουνα αρμόδιος Αντιδήμαρχος και παρότι δεν εκδόθηκε καμμία άδεια τέτοιου είδους σε περιοχή χρήσεων γης Γενικής Κατοικίας, είχα "ιδιαίτερη αντιμετώπηση" (αρνητική βεβαίως) από ορισμένους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, για λόγους που γνωρίζουν βέβαια πολύ καλά οι ίδιοι αλλά και πολλοί άλλοι. Η τωρινή μη στοχοποίηση λέτε να μας οδηγήσει σε τίποτα "υποψίες".

Σχόλιο 2ο: Η λογική του τι να κάνουμε έτσι έχουν τα πράγματα ή οι παλαιοί που δεν φρόντησαν να μας προστατεύσουν ή θα πάρουμε αποφάσεις, δεν συνάδουν με τις πολιτικές ανατροπής και συγκρούσεων που ακούσαμε την προεκλογική περίοδο. Άλωστε όλοι εκλέγονται για να κυβερνήσουν (να παίρνουν δηλαδή αποφάσεις). Στο παρελθόν ο Πιτσιώρης ανέτρεψε, κυριολεκτικά και μεταφορικά, γραφεία σταματώντας την άδεια κατεδάφησης του κτιρίου του Αχιλλείου, παρόλο που η κείμενη νομοθεσία επέτρεπε την έκδοση της αδείας αυτής...

Περιμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις εκ των οποίων βεβαίως θα βγούν συμπεράσματα εν τοις πράγμασι (από τα έργα δηλαδή) για τις πολιτικές για το περιβάλλον, την στήριξη της τοπικής μικρομεσαίας επιχείρησης, της διατήρησης του πολεοδομικού και περιβαλλοντικού κεκτημένου περιοχών και άλλων τινών.

Τέλος ένα μικρό σχόλιο που αφορά ευγενικούς ρεπόρτερ: η παράθεση πληροφοριών με την παράβλεψη βασικών σοβαρών στοιχείων (που είναι γνωστά) μπορεί να ωφελεί ή να ικανοποιεί ορισμένους, υψηλότερα ιστάμενους, αλλά δυστυχώς στερεί αξιοπιστία και υπόληψη. Ελαφρυντικό στοιχείο η εξασφάλιση του μεροκάματου που κατάντησε του τρόμου και του πόνου.