Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Δημοτικοί Αστυνομικοί και Κορύνες. Σταθμευτικό (Κυκλοφοριακό) πρόβλημα. Κείμενο 3ο.

Ερώτημα: Πόσο κοστίζει η συντήρηση των κορυνών σε όλους τους δρόμους που τοποθετήθηκαν (συνολικό μήκος δρόμων 3.100 μέτρα) σε ετήσια βάση;
Απάντηση: 10.000 € περίπου τα υλικά και άλλα 5.000 € σε εργατικό κόστος, σύνολο 15.000 € το χρόνο.

Ερώτημα: Πόσο κοστίζει η αστυνόμευση της Δημητριάδος, από την Φιλελλήνων μέχρι την Ιωλκού (μήκους 600 μέτρων περίπου), μέχρι τις μεσημεριανές ώρες (9-2μμ, 5 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα);
Απάντηση: 5 Δημοτικοί Αστυνομικοί επί 20.000 € μικτές ετήσιες αποδοχές σύνολο 100.000 € το χρόνο (χωρίς να υπολογιστεί η ενίσχυση του προσωπικού στις περιόδους αιχμής).

Συμπέρασμα: Από τις αποφάσεις που θα παρθούν θα καταλάβουμε αν έχει ή όχι λεφτά ο Δήμος. Αν δε κάποιος πει ότι θα τηρούνται οι Νόμοι και ιδιαίτερα ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας από όλους μας, να μας το λέει τρεις ημερησίως, γιατί την εποχή που διανύουμε το καλύτερο φάρμακο είναι το γέλιο.

Προοπτική: Λιγότερες κανονιστικές ρυθμίσεις (βλέπε αμέσως προηγούμενο σχόλιο ποιο κάτω) και αυστηρότερη εφαρμογή των. Τα μέτρα, που ελαχιστοποιούν και το κόστος βελτίωσης του συνόλου της κυκλοφορίας ανθρώπων και οχημάτων, τα ξέρουμε όλοι. Το θέμα είναι ποιός θα τα εφαρμόσει και εκ του γεγονότος αυτού θα πιστωθεί ή θα χρεωθεί τις θετικές και τις αρνητικές αντιδράσεις.